►Do deviateho ročníka celoslovenskej kampane Červené stužky sa môžu školy a školské zariadenia Slovenska zapojiť aktivitami podľa vlastného výberu a záujmu žiakov, žiackych rád, škôl, školských zariadení v čase od 1. 9. 2015 do 1. 12. 2015.

Aktivity // December 2015

Záverečná správa deviateho ročníka kampane

Vážení riaditelia a učitelia škôl a školských zariadení, milí priatelia a koordinátori deviateho ročníka kampane Červené stužky,

Ďakujeme Vám za aktivity, ktoré ste uskutočnili pre Vašich žiakov v rámci deviateho ročníka kampane Červené stužky. Do pozornosti Vám dávame hodnotiacu a finančnú správu kampane za rok 2015, ktorá sa nachádza na www.cervenestuzky.sk. V časti zapojené školy nájdete pri svojej škole alebo školskom zariadení Vašu hodnotiacu správu a aktivity, ktoré ste mali zasielať prsotredníctvom webového formulára. Do 11.12.2015 bolo potrebné zaslať hodnotiacu správu. Ak ste to nestihli, môžete ju zaslať na emailovú adresu kampane.

Ďakujeme za všetky rady a povzbudenia. Želáme Vám pokojné Vianoce a všetko dobré v Novom roku 2015.

PhDr. Anna Poláčková – Gymnázium sv. Františka v Žiline

►Hodnotiaca správa kampane TU

►Finančná správa kampane TU

Svetový deň boja proti AIDS - vyvrcholenie deviateho ročníka kampane Červené stužky stretnutím v Žiline

Pozývame školy a školské zariadenia na stretnutie do Žiliny dňa 1.12. 2015 pri príležitosti Svetového dňa boja proti AIDS. Program tu: Program 1.12.2015 ZA.

Vyvrcholenie deviateho ročníka

Vyvrcholenie deviateho ročníka kampane Červené stužky

Na Svetový deň boja proti AIDS, 1. decembra, vyvrcholil v Žiline slávnostným stretnutím deviaty ročník kampane Červené stužky, ktorú pod záštitou Dr. Dariny Sedlákovej, MPH, riaditeľky Kancelárie WHO na Slovensku, s podporou MŠVVaŠ SR a Okresného úradu – odboru školstva, v Žiline (v rámci rozvojového projektu „Zdravie a bezpečnosť v školách 2015“) organizovalo Gymnázium sv. Františka z Assisi v Žiline. Kampaň Červené stužky, ktorá je osvetovou kampaňou a nie je spojená s finančnou zbierkou, považuje za najúčinnejší prostriedok osvety v boji proti AIDS zvýšenie informovanosti a prehĺbenie odborných vedomostí o HIV/AIDS. Kampaň je tiež zameraná na prevenciu látkových a nelátkových závislostí a na podporu prevencie a vzdelávania v oblasti obchodovania s ľuďmi. Je venovaná mladým ľuďom, preto ňou boli oslovené školy a školské zariadenia na Slovensku, ako aj široká verejnosť.

Kampaň sa uskutočnila aj s podporou mesta Žilina, vďaka ktorej sa záverečné stretnutie konalo vo veľkej zasadačke Mestského úradu v Žiline, kde prišlo 300 zástupcov z 55 škôl a školských zariadení z Slovenska. Stretnutie organizačne zabezpečovali žiaci Gymnázia sv. Františka z Assisi v Žiline. Prítomným sa v krátkych príhovoroch prihovorili Ing. Patrik Groma, zástupca primátora mesta Žilina a Mgr. Janka Černická, za Okresný úrad, odbor školstva v Žiline.

Stretnutie začalo odbornou prednáškou Doc. MUDr. Eleny Novákovej, PhD. z Jesseniovej Lekárskej fakulty UK v Martine na tému HIV/AIDS. MUDr. Eva Kellner prítomným účastníkom priblížila svoje osobné skúsenosti s ošetrovaním HIV pozitívnych detí v Afrike, ktoré získala prostredníctvom projektov Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave. Sociálna pracovníčka Mgr. Andrea Bezáková zo Slovenskej katolíckej charity v Bratislave hovorila o aktuálnosti problematiky obchodovania s ľuďmi. Mgr. Marcel Zemančík a klienti zariadenia Z Návrat v Bobrove poukázali na nebezpečenstvá drogovej závislosti u mladých.

Počas stretnutia boli slávnostne vyhodnotené viaceré súťaže, a to výtvarná súťaž v štyroch kategóriách, a to v kategórii stredných, základných, špeciálnych základných škôl a reedukačných centier, súťaž v tvorbe spotu na tému Vernosť chráni a súťaž Športom pre Červené stužky. V rámci výtvarnej súťaže bola udelená i cena riaditeľky Kancelárie WHO na Slovensku.

Gymnázium sv. Františka z Assisi v Žiline ďakuje školám a školským zariadeniam Slovenska za ich prítomnosť na stretnutí, ktoré bolo vyvrcholením deviateho ročníka kampane. Informácie o kampani nájdete na www.cervenestuzky.sk

PhDr. Anna Poláčková

Fotogaléria

Fotogaléria2registracia3aula MU4spevacky5moderatorky5zastupca primatora6OU odbor skolstva7MUDrNovakova8MUDrKellner10Zemancik11VS12losovanie sportom

Video

Správy zo škôl o priebehu kampane

Odporúčame: MS Word – maximum 1 strana A4 Riadkovanie 1,5 Najviac 2 fotografie o priebehu kampane na škole alebo školskom zariadení (fotografie nie sú podmienkou). Prosíme zaslať do 11. 12. 2015. Škola za správu získa poďakovanie vo forme kalendára kampane na rok 2016.

Ukončené.

Ukončenie prihlásenia do 1. decembra 2015

Prosíme školy a školské zariadenia, ktoré sa prihlásili do kampane v predchádzajúcich ročníkoch, o nové prihlásenie sa prostredníctvom prihlášky do 1. 12. 2015. Ďakujeme.

KÓD školy bol vygenerovaný a zaslaný na kontaktnú e-mailovú adresu každej školy. Prihlásenie prebieha iba pomocou online formulára:

Prihlasovanie ukončené!

1.december - Svetový deň boja proti AIDS – podpora kampane Červené stužky nosením červených stužiek

Deň boja proti AIDS na Gymnáziu sv. Františka v Žiline.

1. 12. 2015 vyvrcholenie deviateho ročníka celoslovenskej kampane Červené stužky - Deň boja proti AIDS na Gymnáziu sv. Františka v Žiline

Deň boja proti AIDS na Gymnáziu sv. Františka v Žiline.

VÝSLEDKY ||| 1. 12. 2015 zverejnenie výsledkov výtvarných súťaží, sútaže v tvorbe spotu a vylosovanie víťazov športovej súťaže pre Červené stužky

Výsledky - Výtvarná súťaž

►Výsledky výtvarnej súťaže „ČERVENÁ STUŽKA V BOJI PROTI HIV/AIDS“ – komplet výsledky TU

►Výherné práce TU

Výsledky - Spot kampane

Výsledky súťaže „Spot kampane červené stužky na tému „Vernosť chráni“ – komplet výsledky TU

►1. miesto

►2. miesto

►Čestné uznanie Námestovo

Čestné uznanie Banská Bystrica

2. 12. 2015 ukončenie súťaže s názvom: „Živá“ červená stužka 2015

Povzbudzujeme školy a školské zariadenia, aby sa zamerali na 1.december – Svetový deň boja proti AIDS a zviditeľnili ho na svojich školách a školských zariadeniach, vo svojom okolí, meste … živou červenou stužkou. Odmenu získa dvadsať „živých“ červených stužiek vytvorených na školách a školských zariadeniach. Popis „živej“ červenej stužky“ prosíme zaslať do 2. 12. 2015.

Plagát (PDF)

Formulár pre zaslanie súťažných prác: Prihlasovanie ukončené!

Spolupráca s médiami

Kampaň Červené stužky pozýva školy a školské zariadenia, aby informovali im dostupné médiá (webové stránky škôl, školské a mládežnícke časopisy, Učiteľské noviny, regionálne noviny …) o priebehu kampane v ich škole alebo školskom zariadení, a to tvorbou a zasielaním a propagačných článkov.